Sherlock Gnomes

magyarul beszélő, amerikai-angol családi animációs film, 86 perc, 2018


RENDEZŐ:  John Stevenson 

Szereplők:

Johnny Depp, Emily Blunt, James McAvoy, Chiwetel Ejiofor

A GNÓMEÓ ÉS JÚLIA kedvelt kerti törpéi visszatérnek egy vadonatúj londoni kalandra. Gnómeó és Júlia megérkeznek a nagyvárosba családjukkal és barátaikkal, és legfőbb gondjuk, hogy előkészítsék kertjüket a tavaszra. Ám hamarosan rájönnek, hogy valaki kerti törpéket rabol el Londonszerte. 

Amikor Gnómeó és Júlia hazatérnek és kiderül, hogy a kertjükből mindenki eltűnt, csak egy törpe van, akihez fordulhatnak... SHERLOCK GNOMES. A híres detektív, London kerti törpéinek felesküdött védelmezője megérkezik segédjével, Watsonnal, hogy végére járjon az ügynek. A rejtély fergeteges kalandba rántja bele törpéinket, melynek során új dísztárgyakkal ismerkednek meg, és felfedezik a város ismeretlen oldalát...

Derült égből család

magyarul beszélő, francia vígjáték, 85 perc, 2017

RENDEZŐ: Sébastien Thiery, Vincent Lobelle

Szereplők:

Christian Clavier, Catherine Frot, Sébastien Thiery, Pascale Arbillot

Mr. és Mrs. Proiux egy este csodálkozva fedezik fel, hogy egy bizonyos Patrick az otthonukban költözött. A különös fiú azt állítja, hogy csak hazatért. Mr. és Mrs. Proiux nem emlékszik a fiúra, ennek ellenére minden amellett szól, hogy Patrick bizony az ő fiuk. De ki lehet Patrick? Egy manipulátor vagy valóban a fiuk? Lehetséges, hogy a szülők elfelejtették, hogy három gyereket neveltek, nem kettőt, ahogy eddig gondolták? 

Sztálin halála

magyarul beszélő, francia-angol vígjáték, 106 perc, 2017 

RENDEZŐ: Armando Iannucci

Szereplők:

Steve Buscemi, Michael Palin, Jeffrey Tambor, Jason Isaacs

1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkva utcáin. Ám volt néhány ember, akinek a gyász helyett valami egészen más dolog jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét az utódlásért.

Armando Iannucci rendező az "Egy kis gubanc" című filmmel tette le névjegyét, ám az igazi ismertséget az Alelnők című tévésorozat hozta, amely számos Golden-Globe jelölést és Emmy-díjat tudhat magáénak. 

Ready Player One

magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 140 perc, 2018 

RENDEZŐ: Steven Spielberg

Szereplők:

Tye Sheridan, Simon Pegg, T.J. Miller, Mark Rylance

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná.
Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet.
Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ... hanem a valódi is. 


Tűzgyűrű: Lázadás

magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 2018 

RENDEZŐ: Steven S. DeKnight

Szereplők: 

John Boyega, Scott Eastwood, Tian Jing, Cailee Spaeny

John Boyega (Star Wars: Ébredő erő) áll a TŰZGYŰRŰ: LÁZADÁS élén, amely a 2013-as, nagyszabású, szörnyes és robotos látványorgia méltó folytatása, melyben egy új nemzedék szeretne a világ legnagyobb hőseivé válni, hogy felvegyék a harcot a legnagyobb szörnyekkel, melyek valaha a bolygónk felszínén jártak.

Ghost Land - A rettegés háza

francia-kanadai horror, 2018 

RENDEZŐ: Pascal Laugier

Szereplők
:

Crystal Reed,Emilia Jones, Mylane Farmer, Taylor Hickson 


Nap nap után

2018 

RENDEZŐ: Michael Sucsy 

Szereplők:

Angourie Rice, Justice Smith, Colin Fordm, Maria BelloJönnek a kacsák

amerikai-kínai animációs film, 91 perc, 2018 

RENDEZŐ: Christopher Jenkins

Szereplők:

Jim Gaffigan, Zendaya, Lance Lim, Greg Proops  

A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.

Nyúl Péter 

magyarul beszélő, ausztrál-amerikai-angol családi animációs film, 2018

RENDEZŐ: Will Gluck

Szereplők:

James Corden, Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Domhnall Gleeson


Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot.
Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban.
A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak. 

Hurrikán meló

amerikai akcióthriller, 100 perc, 2018 

RENDEZŐ: Rob Cohen 


Szereplők: 


Toby Kebbell, 
Maggie Grace, Ryan Kwanten, Ralph Ineson


Dörzsölt bűnözők eszelős tervet agyalnak ki az Egyesült Államok egyik pénzverdéjének kirablásához: az egyik legdurvább hurrikán pusztítását használnák elterelésnek arra, hogy lelépjenek 600 millió dollárral. A kincstár egyik elszánt őre és egy zűrös viharvadász eltökéli, hogy megállítják a tolvajokat és kiszabadítják túszaikat, mielőtt a vihar elsöpri az egész várost.

Bosszúállók: Végtelen háború

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 2018 

RENDEZŐ: Joe Russo, Anthony Russo

Szereplők:

Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Elizabeth Olsen

A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot.  

Bűbáj herceg és a nagy varázslat

kanadai családi animációs film, 2017 

RENDEZŐ: Ross Venokur

Szereplők:

Demi Lovato, Wilmer Valderrama, Sia, Ashley Tisdale

Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.